• Somfy har en ny & uppdaterad hemsida !

Somfy har nyligen släppt en ny hemsida med en hel del information. Under vad är "Home Motion" på deras hemsida hittar ni ett antal trevliga videofilmer med mera. 
www.somfy.se

Somfy TaHoma
Teknik och trådlös styrning är väldigt populärt, du ska kunna styra allt med din mobiltelefon (smartphone). Självklart ska inte vi vara sämre. Med Somfy´s TaHoma box kan du styra dina solskydd, lampor, garageport, övervakningskamera och mer därtill med just din mobiltelefon (smartphone). Våra återförsäljare landet över kan tillhandahålla dessa boxar och tillbehör för att kunna styra lampor, brandvarnare och solskydd.

Vill ni testa hur TaHoma fungerar innan ni köper systemet kan ni ladda ner det och köra en demo i appen.

Ladda ner appen här: 

App för iPhone

App för Android

 

 

Motorisering av solskydd är något som ständigt växer då allt fler inser fördelarna vad gäller komfort och ekonomi.

Komfort avser det faktum att det blir så enkelt att manövrera ditt solskydd, via brytare, sändare, automatik eller varför inte din smartphone. Vid automatik säkerställer du att solskyddet gör jobbet när du är borta och att du då har en komfortabel temperatur i hemmet när du kommer hem.

Den ekonomiska biten kommer framför allt in där kylsystem finns i fastigheten, såväl som för privatpersonen med sin luftvärmepump men framför allt för större fastigheter med aktivt kylsystem. Ett solskydd kan betala sig på mycket kort tid om förutsättningarna är rätt.

Våra motorer för det utvändiga är 230 VAC-motorer och finns i två grundtyper, standardmotor som manövreras via brytare eller radiomotor som manövreras via radiosändare i någon form, dock måste alla motorer matas med 230 VAC.
Standardmotorer används oftare till större projekt medans det på mindre projekt och privatsidan oftast används radiolösningen.

 

En elmotor från Somfy monteras diskret och väl skyddad inne i markisröret eller i persiennens överlist och utför det tunga arbetet åt dig år efter år.
 

  • io-homecontrol® från Somfy

Med io-homecontrol® får du
tillgång till den senaste radioteknologin.
Med tre olika frekvenser, krypterad överföring och kvittens, är den säker från störningar och intrångsförsök.

 

  • Bekväm installation

 - Det behövs inte längre några kablar mellan fjärrkontrollen och motorn. Bara en kabel mellan motorn och ett 230 V eluttag. Fullständig flexibilitet.

  • En hållbar investering

-  Somfy-motorerna används världen runt i solskydd, jalusier, garageportar och gardinskenor. De har visat sin tillförlitlighet hos mer än 220 miljoner slutanvändare.

  • Fjärrkontroller

-  En Somfy io-motor styr du enkelt med en fjärrkontroll utan behov av kabeldragning. Med lång räckvidd och säker funktion är de alltid lika lätt att använda. När fjärrkontrollen Easy Sun io hänger på sitt väggfäste fungerar allting helt automatiskt och bekymmersfritt.


Sunis Sensor RTS

timthumb.php-30.jpeg

Solsensor med ställbar känslighet för sol. Används tillsammans med sändare som har sol-funktion. (soloris) Drivs av solen via solceller och kräver ingen matning.

 

 

Skaksensor 

Somfy Skaksensor.jpg
  • Eolis 3D WireFreeTM Wind Sensor

Trådlös, batteridriven vindsensor som automatiskt drar in markisen när den känner av att det börjar blåsa för mycket. Den installeras enkelt på markisen frontprofil och drivs med 2 AAA - batterier. Kompatibel med Telis RTS-sändare och RTS-tillbehör från Somfy. 

 

1818225-Soliris-sun_windsensor-1.jpg

Soliris Sensor RTS

Sol & vindsensor med ställbar känslighet för sol & vind.
Används tillsammans med sändare som har sol-funktion. (soliris)
Matas med 230 VAC.

 

 

 

Telis 1

Handsändare med 1 kanal.
Kan hängas på vägg via knopp som ingår.
Finns i 3 färger: pure (vit), silver, lounge (svart) och patio (blå/vit allväder).

 

 

 

 

Telis 4

Handsändare med 4 kanaler.
Kan hängas på vägg via knopp som ingår.
Finns i 3 färger: pure (vit), silver, lounge (svart) och patio (blå/vit allväder).

 

 

 

Telis Soliris

Handsändare med 1 kanal + solfunktion.
Kan hängas på vägg via knopp som ingår.
Finns i 3 färger: pure (vit), silver, lounge (svart) och patio (blå/vit allväder).

 

 

 

Telis 4 Soliris

Handsändare med 4 kanaler + gemensam solfunktion.
Kan hängas på vägg via knopp som ingår.
Finns i 3 färger: pure (vit), silver, lounge (svart) och patio (blå/vit allväder).