S.A Persienn & Markisservice AB etablerades 1992 som Enskild firma. 1999 ombildades företaget till Aktiebolag. Detta ger oss en yrkeserfarenhet på mer än 25 år i solskydds branschen. Företaget ligger i Vallentuna och vi utför försäljning och montering i hela Stockholms regionen.  Våra kunder är privatpersoner, företag, kommuner, fastighetsbolag, landsting och statliga myndigheter.

 

Vi samarbetar med de största leverantörerna inom branschen som du kan läsa mer om under samarbetspartners

 

Vad vi strävar efter

Vi jobbar för att ge dig som kund ett vackrare och skönare hem med hjälp av måttanpassade sol & insynsskydd av högsta kvalitet. Vi har dessutom ett stort utbud av färger, material och modeller för dig att välja mellan för att du som kund ska få precis som du vill ha det. 

 

Barn är nyfikna på världen runt omkring, så även vanliga hemprodukter – exempelvis solskydd – kan utgöra potentiella faror för dem. Att göra våra solskydd säkra för hem med spädbarn och små barn är högsta prioritet för oss.

Tillverkarna har tagit fram ett brett sortiment av solskydd som ska minska risken för olyckshändelser – alltifrån solskydd utan lina till motorstyrda solskydd. Vi fortsätter att ta fram nya produkter som är utformade med fokus på säkerhet. 

NORDIC LIGHT har åtagit sig att följa den europeiska standarden EN 13120 (Invändiga solskydd – Funktions- och säkerhetskrav) som ett minimikrav på säkerhet. Läs mer om alla säkerhetsfunktioner hos våra produkter på www. nordic-light.com.

Allmänna råd:

Köpare och användare av solskydd bör vara medvetna om riskerna med löst hängande snören, snoddar, ögleformade kedjor och linor – de kan utgöra faror för små barn.

Dessa riktlinjer ska alltid följas.

Små barn kan strypas av öglor bildade av draglinor, band och inre snören som används för att manövrera produkten. De kan även råka vira linor runt halsen.

För att undvika att barn stryps eller trasslar in sig ska linorna hållas utom räckhåll för små barn.

Flytta sängar, barnsängar och andra möbler bort från solskyddens linor.

Knyt inte ihop linorna.

Kontrollera att linorna inte trasslar ihop sig och bildar en ögla.

Installera och använd säkerhetsanordningar enligt installationsanvisningarna på produkterna för att minska olycksrisken.


Bra att veta

 • 5 års skriftlig garanti på monteringsarbetet.
 • 3-års skriftlig produktgaranti. 
 • Mer än 20-års erfarenhet av försäljning samt installationer av sol & insynsskydd.
 • Företaget etablerades 1992
 • Allriskförsäkrade 
 • Ansvarsförsäkrade
 • Fri konsultation  

 

 • Kundgrupp: Privat, Företag, Kommun, Landsting, Restauranger & Fastighetsbolag.
 • Mått & skräddarsydda lösningar.
 • Brett sortiment från de största tillverkarna.
 • Arbetsområde : Hela stockholms området